NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Tientallen roofdieren vergiftigd op landgoed Boerskotten

11 april 2006

Op landgoed Boerskotten (Ov) zijn bijna dertig roofvogels en een steenmarter vergiftigd. Terplekke is een lading bewerkt slachtafval gevonden, waarvan de dieren hebben gegeten. Volgens de politie is het gebruikte gif gevaarlijk voor mens en dier.

26 dode buizerds
Het vergiftigen van de dieren vond plaats in de eerste drie maanden van dit jaar. Medewerkers van Natuurmonumenten en de politie hebben toen het landgoed uitgekamd. Daarbij zijn de meeste van de dode dieren gevonden. Het betrof onder meer 26 buizerds, een havik, een blauwe kiekendief, een sperwer en een steenmarter. Volgens de politie is niet precies bekend hoeveel dieren in totaal zijn, omdat dieren die merken dat ze doodgaan zich verstoppen.

Honden aan de lijn!
Het vermoeden bestaat dat twee honden van het vlees hebben gegeten. En daarvan heeft het niet overleefd. Natuurmonumenten raadt dat ook aan honden in het gebied aangelijnd te houden. Wandelaars mogen vrij wandelen over wegen en paden.

Daders onbekend
De politie heeft nog geen aanwijzingen aanwijzing wie de daders zijn. Na de eerste meldingen is de opsporingsdienst een onderzoek gestart. Mogelijk spelen jachtbelangen een rol. Getuigen mogen zich melden bij de politie via 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 - 7000 of via het mailadres info@twente.politie.nl.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet