NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Jac.P. Thijsse even terug: blijf van mijn Naardermeer af!

4 april 2006

Even was hij weer terug in 'zijn' Naardermeer. Jac.P. Thijsse, gespeeld door acteur Eric van der Donk, gaf op 4 april het startschot voor de campagne van Natuurmonumenten tegen de mogelijke aanleg van een snelweg door het natuurgebied. De man die er honderd jaar geleden voor zorgde dat het Naardermeer als natuurgebied werd veiliggesteld, was tevreden over wat hij nu zag. 'Het ziet er werkelijk prachtig uit.' Hij kwam Natuurmonumenten helpen om het Naardermeer mooi te houden. Een snelweg door het gebied is uit den boze, vond Thijsse.

Respect voor natuur
Thijsse heette Vera Moers en Elise Jelsma uit Maarssen van harte welkom op de Flark, een drijvend huisje. De oude schoolmeester was weer helemaal in zijn element. "Het doet mij deugd dat nog altijd grote aantallen jongeren de natuur een warm hart toedragen. Zij moeten dat uitdragen naar hun leeftijdgenoten, zodat toekomstige generaties meer respect voor natuur krijgen."

Wildzoekers
Vera en Elise, beiden elf jaar, zijn lid van de jeugdnatuurclub Wildzoekers. Ze waren de eerste gasten op de Flark. Met de boswachter gaan ze bij de aalscholverkolonie kijken en 's avonds gaan ze in het donker het meer op. Spannend vinden ze het, maar ook heel mooi. Op www.hierwordtnietgebouwd.nl vertellen ze over hun belevenissen.

Bekende Nederlanders
De Flark ligt tot eind juni, als het kabinet een besluit neemt, in het Naardermeer. Tal van bekende Nederlanders brengen er een dag en een nacht door: leden van de Tweede Kamer, maar ook Claudia de Breij, Wim de Bie, Georgina Verbaan en Sharon den Adel en Robert Westerholt van de rockgroep Within Temptation.

Onschatbare waarde
Op de website www.hierwordtnietgebouwd.nl doen ze verslag van hun ervaringen. Zo wil Natuurmonumenten de onschatbare waarde van het natuurgebied nog eens onderstrepen. Of er een snelweg door het gebied moet komen, was voor Thijsse geen vraag. 'De bestuurders moeten van mijn Naardermeer afblijven!'

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet