NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Dierenvrienden vanaf nu herkenbaar op het web

5 april 2006

Op 1 februari 2006 is het wereldwijde project van Dierenvriend.org van start gegaan. Zij willen dierenvrienden in de schijnwerper zetten door middel van het uitreiken van een gratis Dierenvriend label. Zij hopen hiermee anderen bewuster te maken op het belang van het welzijn van dieren.

Dierenvriend.org gaat diervriendelijke websites in het zonnetje zetten door middel van het Dierenvriend label. Het is een label wat gedragen mag worden door websites die aan de diervriendelijk voorwaarden voldoen. Zo zijn websites met links die aanzet geven tot dierenleed bij voorbaat al uitgesloten voor het dragen van het Dierenvriend label.

De initiatiefnemers van dit project zijn van mening dat er te weinig wordt gedaan om het welzijn van dieren te stimuleren. Met dit project willen zij anderen aan te sporen en bewuster maken van het belang van dierenvrienden.

Het project is opgezet door onbetaalde vrijwillige dierenvrienden, er is geen subsidie voor aangevraagd en het project is absoluut non-profit. Er is geen intentie om geld te werven voor de dieren, aangezien dit al door diverse instellingen en organisaties gerealiseerd word. De drempel om het Dierenvriend label te mogen dragen is laag en bovendien gratis.

Dierenvriend.org hoopt hiermee op massale steun van alle dierenvrienden ter wereld, om op deze wijze een gemeenschap te creŽren waarbij iedereen met trots kan aantonen dat zij beschikken over een diervriendelijke website. Zonder dierenvrienden hebben de dieren geen toekomst!

Het Dierenvriend label kan worden aangevraagd op Dierenvriend.org door iedereen die beschikt over een website of ander publiek medium. Een van de vrijwilligers van Dierenvriend.org zal daarna de aanvraag inspecteren op diervriendelijkheid en dieronvriendelijkheid. Nadat de website gecontroleerd is wordt er een e-mail naar aanvrager gestuurd, met daarin de beslissing van de vrijwilliger.

Buitenlandse dierenvrienden kunnen hun aanvragen indienen op www.animal-friend.org.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet