NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Extra trekking postcode loterij naar klimaatproject hier

3 februari 2006

Hier. Onder dit motto brengen 45 goede doelenorganisaties - waaronder Natuurmonumenten- de komende twee jaar de klimaatverandering onder de aandacht. Dit klimaatproject heeft hiervoor zestien miljoen euro ontvangen uit de extra trekking tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij. Natuurmonumenten ontvangt sinds 1990 een belangrijke bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Hier
Hier heeft als doel bij zoveel mogelijk Nederlanders het bewustzijn aan te wakkeren dat er iets aan klimaatverandering gedaan kan worden. Namelijk: door hier en nu te beginnen met oorzaken en gevolgen aan te pakken. Klimaatverandering is van iedereen. Maar er hangt een sluier van onoplosbaarheid over het probleem. Alleen door samen te werken valt er resultaat te boeken. Dat beseffen ook de 45 organisaties die nu campagne gaan voeren. Met steun van de Postcode Loterij -die zestien miljoen euro in het programma steekt- plaatsen zij klimaatverandering in een gezamenlijk perspectief. Van de 45 organisaties werken er 38 aan een eigen of gezamenlijk project. De zeven andere clubs zijn sympathisant van het project. Het NPL-klimaatprogramma is een initiatief van (de goede doelen van) de Nationale Postcode Loterij. Het is voor het eerst dat zoveel goede doelenorganisaties op het gebied van milieu, ontwikkelingssamenwerking en natuurbescherming samen campagne voeren. Zij geven Nederlanders het 'goede voorbeeld' met projecten in Nederland, AziŽ, Afrika en Zuid-Amerika.

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten zorgt voor de aankoop van grond en het herstel van de natuur achter de Hondsbossche Zeewering in de Harger- en Pettemerpolder (NH). Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, de Waddenvereniging en Stichting Ark werken samen in het project 'Noord-Zuid-Zoet-Zout'. De vereniging gaat daartoe op een locatie aan de Noordzeekust binnendijkse gronden aankopen.

Kijk voor meer informatie op www.hier.nu  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet