NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatsbosbeheer zoekt natuurtalent

6 februari 2006

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met Helicon opleidingen een wedstrijd waarbij drie opleidingsplaatsen te winnen zijn. Ben je tussen de 16 en 24 jaar, heb je belangstelling voor bos- en natuurbeheer, wil je met je handen werken en houd je van werken in de buitenlucht? Schrijf je dan in voor de wedstrijd en misschien ben jij wel het nieuwe natuurtalent. Kijk snel op www.staatsbosbeheer.nl voor het inschrijvingsformulier en het deelnamereglement. Inschrijven kan tot 2 april 2006.

Staatsbosbeheer is de grootste natuurbeheerder van Nederland en heeft naast het beheren en ontwikkelen van natuur ook een taak in het vakkundig opleiden van mensen die in het bos- en natuurbeheer werken.

Vanwege de 11de editie van de Doe- & Kijkdag op Tweede Paasdag organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met Helicon opleidingen een wedstrijd waarbij drie opleidingsplaatsen te winnen zijn. De prijs is twee jaar bij Staatsbosbeheer in de natuur werken. De eerste ronde van de wedstrijd vindt plaats op de Doe- & Kijkdag, op 17 april 2006. De wedstrijd is voor jongeren van 16 tot 24 jaar. De te winnen opleidingsplaats biedt geen baangarantie.

Uit de aanmeldingen worden 100 'natuurtalenten' uitgekozen die mogen meedoen aan de wedstrijd op de Doe- & Kijkdag op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en natuurkampeerterrein de Veenkuil in de boswachterij Kuinderbos in de Noordoostpolder of bij dagrecreatieterrein 't Leesten bij Apeldoorn in de boswachterij Hoenderloo-Ugchelen. Ga bijlsteelhangen, houtschatten, test je natuurkennis, en maak zo kans op een van de 3 opleidingsplaatsen bij Staatsbosbeheer.

In de finale op zaterdag 6 mei 2006 gaan de beste negen in Zeewolde strijden om een van de 3 opleidingsplaatsen. De winnaar volgt de opleiding bos- en natuurbeheer in het leerlingstelsel bij Helicon opleidingen MBCS Apeldoorn-Velp. Voor meer informatie over de opleiding kijk dan op de website www.helicon.nl.

Aanmelden voor de wedstrijd kan via www.staatsbosbeheer.nl. Dit kan tot 2 april 2006. Gezinsleden en personeel van Staatsbosbeheer en Helicon zijn uitgesloten van deelname. In de opleiding bos- en natuurbeheer in het primair of secundair leerlingstelsel bij Helicon opleiding MBCS Apeldoorn-Velp werk je 32 uur per week en ga je 1 dag per week naar school. Voor de opleidingsperiode ontvang je salaris. De opleiding geeft geen baangarantie.  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet