NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Geen megavermaakcentrum in cultuurlandschap

30 juni 2005

Milieudefensie is verheugd dat het Gelderse parlement gisteren in ruime meerderheid besloot geen ruimte te bieden aan het NL.C. Afgelopen jaar heeft Milieudefensie in samenwerking met regionale milieu-, natuur- en bewonersorganisaties Ún het midden- en kleinbedrijf campagne gevoerd tegen de komst van dit mega vermaakcomplex bij Geldermalsen.

Het NL.C zou het open agrarische cultuurlandschap in de Betuwe ernstig aantasten en leiden tot een geweldige groei van het autoverkeer, met alle gevolgen van dien zoals toenemende congestieproblemen en schade voor het (leef)milieu. Ook zouden de bestaande winkels en bedrijven van Tiel, Geldermalsen en Zaltbommel door de nieuwe concurrent omzetverlies verleiden, wat de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de stadscentra aantast.

Milieudefensie heeft samen met onder ander de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap en de Gelderse Milieufederatie duidelijk gemaakt dat er in de regio geen maatschappelijk draagvlak is voor het NLC,' zo stelt Willem Verhaak, campagneleider Ruimte bij Milieudefensie. 'De Gelderse Statenleden hebben daarnaar geluisterd. Je stem laten horen en actie voeren heeft zin!'

Milieudefensie roept ook andere provincies op geen ruimte te bieden aan 'weidewinkels' als het NL.C. Volgens de milieuorganisatie moeten grootschalige voorzieningen binnen het stedelijk gebied gerealiseerd worden, zodat de schaarse open ruimte in Nederland niet verder wordt aangetast.  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet