NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Fiets mee in de 'groene draad voor een beter klimaat'!

26 okt 2006

Drie dagen lang - van donderdag 2 tot en met zaterdag 4 november - starten negen organisaties van de HIER-campagne vanuit verschillende plaatsen in Nederland met het afrollen van een enorme haspel met groen draad. Na drie dagen ligt de draad door heel Nederland om te laten zien tot waar de Noordzee zou komen zonder duinen en dijken. De lijn wordt ter hoogte van de NAP-lijn getrokken. De Groene Draad staat symbool voor kustgebieden wereldwijd die gevaar lopen door klimaatverandering en een stijgende zeespiegel. De actie wordt gevoerd door het WNF, het IVN, de Landschappen, Natuur en Milieu, Vogelbescherming, Milieudefensie, Greenpeace, Ark en de Milieufederaties.

BN'ers
De fietsers reizen van Hilversum naar Cadzand en Lauwersoog. Tijdens de tocht vinden interessante gesprekken plaats tussen politici, BN'ers en vertegenwoordigers van HIER-organisaties. Staatssecretaris Pieter van Geel, GroenLinks leider Femke Halsema en lijsttrekker André Rouvoet van de ChristenUnie hebben hun medewerking al toegezegd. Ook gedeputeerden uit Zeeland, Zuid-Holland en Friesland klimmen op de fiets. Klimaatverandering verdient een belangrijke plek in het kabinetsprogramma. Daarom vraagt HIER mensen om (een stuk) mee te fietsen en zo duidelijk te maken dat klimaat in het kabinetsprogramma moet worden opgenomen.

HIER-windjack
De actie 'Groene Draad voor een beter klimaat' loopt tot nu toe goed. Alleen zijn er nog wel honderden enthousiaste vrijwilligers nodig. Fiets mee! Vraag je vrienden, familie of collega's om ook mee te fietsen. Hoe meer mensen, hoe beter. Voor de eerste 600 deelnemers is er een HIER-windjack. U kunt zich hier inschrijven.

HIER-campagne
HIER is een initiatief van ruim 40 goede doelen, waaronder Natuurmonumenten, die in Nederland en daarbuiten een groot aantal projecten uitvoeren om het wereldwijde klimaatprobleem aan te pakken. HIER wil graag ook Nederlandse consumenten, bedrijven en overheden betrekken bij het klimaatprobleem. Want alleen als iedereen meedoet, kunnen we het tempo van klimaatverandering afremmen en de schadelijke gevolgen beperken.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet